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KENTUCKY BAR ASSOCIATION 
Ethics Opinion KBA E-224 

Issued: January 1980 

This opinion was decided under the Code of Professional Responsibility, which was in 
effect from 1971 to 1990.  Lawyers should consult the current version of the Rules of 

Professional Conduct and Comments, SCR 3.130 (available at http://www.kybar.org), 
especially Rules 7.01-7.50 and the Attorneys’ Advertising Commission Regulations, 

before relying on this opinion. 

Question: May an attorney advertise the fact that the lawyer is in the general practice of law? 

Answer: Qualified Yes. 

References: SCR 3.135. Now Rules 7.01-7.60. 

OPINION 

The Supreme Court Ru1e 3.135 provides that a lawyer may advertise under certain 
circumstances and with certain caveats.     

More specifically SCR 3.135 provides that the advertisement can include “(5) a statement 
of the type of services rendered including, if desired, any limitation or concentration of practice.”     

It is the feeling of the Committee the major reason for the Supreme Court Rule on 
advertising is to acquaint the public with the availability of legal services. More particularly, SCR 
3.135(5) above allows the lay individual to review the lawyer’s expertise and specialties in certain 
areas. The Committee’s feeling is that the words “general practice” acquaint the public as to the 
type of services that lawyer would perform.  

Note to Reader 
This ethics opinion has been formally adopted by the Board of Governors of the Kentucky 

Bar Association under the provisions of Kentucky Supreme Court Rule 3.530 (or its predecessor 
rule).  The Rule provides that formal opinions are advisory only. 
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